Regel je crowdfunding via OAMKB

Wij zijn helemaal gek op crowdfunding, en omdat wij jarenlange ervaring hebben opgedaan over alle details betreffende het succesvol laten verlopen van een crowdfundingproject zijn wij zeker in staat om jou hierbij te assisteren.

Als jij al klant bent en je wilt een financieringsaanvraag laten realiseren met behulp van crowdfunding, dan delen wij dit graag met ons netwerk. Op deze manier zal jouw aanvraag snel worden voldaan.

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Snelle resultaten

Crowdfunding is tegenwoordig helemaal in, en dat is niet zonder reden; zo maakt crowdfunding het bijvoorbeeld gemakkelijker om financiering te verkrijgen voor je onderneming. Meestal wordt dit via de bank geregeld, echter omvat dit een langdurig proces waarbij resultaat kan uitblijven. Met crowdfunding gaat het veel sneller, mits je het op de juiste manier aanpakt. Je kunt je investering al binnen drie weken binnen hebben!

Hoe gaat crowdfunding in zijn werk?

Ondernemers richten zich op crowdfunding om investeringen te verzamelen voor hun projecten. Via een crowdfundingwebsite kunnen bezoekers (oftewel de 'crowd') naar projecten zoeken die zij interessant vinden. Wanneer een project hen aanspreekt, kunnen zij hierin investeren.
OAMKB werkt samen met Geldvoorelkaar.nl - op deze website zullen wij jouw aanvraag plaatsen. Zo kun jij veel investeerders aantrekken die je wellicht niet kent, maar welke het wel mogelijk maken om jouw project te realiseren.

Crowdfunding als marktonderzoek

Een crowdfundingproject kun je ook zien als marketingonderzoek. Immers, de crowd investeert alleen in een project waar hij of zij ook daadwerkelijk in gelooft. Dit komt er dus op neer dat je op deze manier kunt kijken of jouw project aanslaat bij het grote publiek. Het mooie is dat het plaatsen van een aanvraag, om te zien hoeveel mensen interesse hebben in jouw idee, gratis is.

Crowdfunding als marketingtool

Dan kun je crowdfunding ook nog inzetten als marketingtool. Er zullen ten slotte maar weinig mensen bereid zijn om geld te investeren als zij er niets voor terugkrijgen. Daarom kun je incentives bieden aan potentiële investeerders. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een aansteker of iets anders met zijn of haar naam erop. Zo verhoog je de kans op investeerders en het snel volstorten van je aanvraag.

Crowdfunding: zo pak je het aan

Allereerst is het belangrijk om te weten te komen of mensen jouw idee begrijpen en in welke mate zij geïnteresseerd zijn om te investeren. Begin daarom bij jouw directe familie en vrienden; leg hen jouw idee uit en vraag of alles duidelijk is en of het klinkt als een project waarin zij zouden willen investeren. Vervolgens stel je dezelfde vragen aan de kennissen in jouw netwerk.

Jouw idee kun je verder verspreiden door bijvoorbeeld van de kracht van social media te profiteren. Zo bouw je tegelijkertijd ook meer naamsbekendheid op en zul je meer supporters vinden voor jouw project. Uiteraard zal OAMKB jouw aanvraag verspreiden via ons uitgebreide netwerk.

Laat de crowdfunding regelen door OAMKB

Profiteer van onze kennis en ervaring en laat ons administratiekantoor in Rotterdam jouw gegevens verzamelen en controleren en de pitch schrijven. Vervolgens dienen wij de aanvraag in en wordt de voortgang bijgehouden.

De voorwaarden van crowdfunding

De looptijd en het rentepercentage mag je zelf bepalen. De maximale looptijd is 5 jaar. De opbrengst voor investeerders ligt gemiddeld tussen de zes en tien procent. Dit is natuurlijk veel hoger dan een spaarrente. Het is wel zo dat mocht de geldvrager failliet gaan, de investeerders hun geld kwijt zijn. Er zit dus een risico aan verbonden en daarom worden investeringen vaak verspreid over meerdere projecten.

Is mijn project wel geschikt voor crowdfunding?

Iedere onderneming kan een aanvraag voor crowdfunding indienen. Vooralsnog blijven de aanvragen tot €1.000.000. Als ondernemer is het wel belangrijk om te weten waar jouw kansen liggen en of het voor jou mogelijk is om het bedrag binnen de vooraf bepaalde looptijd af te lossen. Met OAMKB zorgen wij ervoor dat jouw project succesvol zal verlopen.

Stapelfinanciering

Om ervoor te zorgen dat de financieringsbehoefte van een ondernemer wordt voldaan, kan men kiezen voor stapelfinanciering. Dit houdt simpelweg in dat men gebruik maakt van meerdere vormen van financiering. Denk bijvoorbeeld aan het vragen van een lening aan de bank en een deel van de financiering binnen halen via crowdfunding; stapelen.
Stapelfinanciering kost echter wel meer tijd dan wanneer je alleen gebruik zou maken van bijvoorbeeld crowdfunding om het geld op te halen.

Wil jij ook graag een succes maken van jouw crowdfundproject? Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je graag over de mogelijkheden.
 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?